Vår Historia

Tidlösa Maskiner och Tillbehör

Från starten med bara en maskin för 100 år sedan, har Blastrac nu ett sortiment fullt av maskiner för förberedelse och underhåll av golv och andra ytor.

Blastracs företagshistoria sträcker sig över hundra år. 1906 grundades American Foundry Corporation i USA. Denna Blastracs föregångare skapade sig ett namn med Wheelabrator-maskinen, en statisk stor maskin med ett antal hjul som slungade slipmedlet på de ytor som skulle behandlas. Detta var ett alternativ till den tryckluftsdrivna blästringen som användes vid den tiden. Denna process gav en betydande produktionsökning för industrin, särskilt i gjuteribranschen.

 

    1906: American Foundry Corporation startar
    1932: Succé för Wheelabrator

 

Image of old Blastrac shot- blaster and dust collector

 

År 1978 uppfanns den första portabla blästringsmaskinen. American Foundry Corporation marknadsförde en serie portabla kulblästringsmaskiner under varumärket Blastrac. Företaget blev snabbt marknadsledande. På 1980-talet startade Blastrac sin egen produktion av ytbearbetnings- och underhållsutrustning i Europa.

 

    1978: Blastrac lanseras som varumärke

    1980: Produktion flyttas till Europa

 

Image of old blastrac surface preparation equipment

 

År 2004 centraliserades organisationen Blastrac i Nieuwegein i Nederländerna. Nieuwegein är också huvudkontoret för Blastrac Europe. Alla viktiga företagsprocesser, som finans, logistik, FoU, inköp, försäljning, marknadsföring och produktion centraliseras därför under ett tak. Detta ger Blastrac fördelen med korta beslutsvägar, bättre kommunikation och större flexibilitet.

 

År 2005 etablerades Blastrac som ett separat företag med försäljningskontor i Frankrike, Tyskland, Spanien och Storbritannien. År 2006 öppnade Blastrac en produktions-, försäljnings- och logistikenhet i Polen.

 

    2004: Europeiska huvudkontoret flyttas till Nederländerna
    2005: Blastrac expanderar med sälj & servicecenter runtom i Europa
    2006: Blastrac öppnar egen produktionsanläggning i Polen

 

Sedan 2008 har Blastrac expanderat snabbt med ännu fler sälj & servicecenter i och utanför Europa. Även nu öppnar Blastrac filialer runt om i världen nästan varje år.

 

    → Hitta ett Blastrac sälj & servicecenter

 

För närvarande är Blastrac en multinationell organisation som sysselsätter cirka 450 personer över hela världen. Dessutom har Blastrac ett globalt nätverk med mer än 70 återförsäljare runt om i världen. Med sin oöverträffade produktionslinje har organisationen haft en enorm geografisk expansion de senaste åren. Olika nya marknader för applikationer tillgodoses.